Mustache World
salah siapa.? =='
Friday, June 10, 2011 | 9:23 AM | 0 Love Mustache
Ehem, ehem. Test suara. Dan baca dengan nada lembut dan tenang. Bukan emo, oke?


Ready? Go!






Kalau awak cemburu atau iri hati dengan kelebihan orang lain, perlu ke awak sakiti orang tu? Salah dia ke?

Kalau awak marah sebab sesuatu atau awak kena marah, perlu ke awak lepaskan kemarahan dan rasa bengang awak tu pada orang lain? Salah dia ke?

Kalau awak ada masalah besar dan awak rasa tertekan, perlu ke awak tekan orang lain yang juga ada masalah? Salah dia ke?

Oh, oke. Awak sedang beremosi, sedang berperang dengan perasaan. Then, orang lain tak ada emosi atau tak ada perasaan ke?


Ya, ini bukan sesi menuding jari atau menghakimi kesalahan tergalas di bahu siapa. Tapi memang tak salah kalau kita consider (atau at least cuba consider) keadaan dan perasaan orang lain. Tak kira lah walau apa pun orang tu pernah buat pada kita, kan?


Bila orang tu kaya-raya, kita nak juga kaya. Habis, bila orang tu jatuh bankrap, kita nak jatuh juga?


p/s: akul yakin aku tak salah (dalam hal tersebut). So, aku rilek sajee. Boleh? *wink*

Older Post | Newer Post
Fellas !


Hello im a Mustache Loverrr ! ;>
+Follow | Dashboard



Navigations


About Chatbox Entries

Credits


Skin Designer : A Handsome Girl
Pictures : WeHeartIt